Paintball pori vuokraus värikuulasota
>Luonnon ehdoilla...
Paintballia pelataan luonnon ehdoilla niin kuin aina lajikehityksen alusta alkaen 1970-80-lukujen taitteesta asti. Paintball onkin yksi ympäristöystävällisimmistä ulkoilmaurheilulajeista.

Panokset. Ässän maahantuomat värikuulat ovat 100% biologisesti hajoavia, tahraamattomia ja vesiliukoisia luonnontuotteita. Aineosia on useita, kaikki myrkyttömiä, joista tärkeimmät ovat polyetleeniglykoli (PEG), gelatiini, elintarvikeväri ja vesi. Värikuulat sisältävät energiaa, joka palautuu ympäristön ja eliöstön käyttöön värikuulan maatuessa. Kuivan kauden aikaan gelatiinikuori kovenee mutta puhkeaa ja maatuu nopeasti kostealla säällä.

Kaasu. Paineilman ohella merkkainten eli värikuula-aseiden "voimanlähteenä" voidaan vielä käyttää hiilidioksidia ja typpeä, ilma-aseiden tapaan. Oli käytetty kaasu mikä tahansa, otetaan se ilmakehästä ja pelatessa se palautuu noin 0,5-1,5 litran kokoisista uudelleen täytettävistä paineastioista takaisin luonnon tasapainon säilyessä muuttumattomana.

Maan kuluminen. Ainoastaan hyvin suositulla metsäkentällä voi havaita maan kulumisen lähinnä muodostuneina polkuina ja tämän osalta lajia voisi verrata vaikkapa suunnistukseen joskin hyvin pienellä alueella. Kuitenkaan nuoressa kasvuvaiheessa olevassa metsässä ei ole suositeltavaa pelata. Puun kuorikerroksen ollessa vielä liian ohut, voi osuma-alueelle jäädä kasvua haittaava kohta.


© 1998- Ässä Paintball. All rights reserved. Everything by Mats Rebound.