>sulje ikkuna


Tiivistämällä paineellistettu ilma on varastoitua energiaa. Ilmaa hengitysilmakompressorilla tiivistettäessä se myös suodatetaan kuivaksi ja puhtaaksi. Paintball-aseelle paineilma on turvallisin, luotettavin ja toimivin ponnekaasu.

---

Asiakasnäkökulma

Pelaaja eli asiakas saa käyttöönsä huomattavasti luotettavammin toimivan ja tarkemman aseen. Lisäksi asiakas voi tarkistaa pullon mittarista jäljellä olevan laukauskapasiteetin ennen kentälle menoa ja pyytää tarvittaessa täyttöä.

Paineilman pelilliset edut:

  • aseen luotettavuus
  • tasainen lähtönopeus
  • tarkkuus
  • esteetön näkyvyys
  • suurempi laukausmäärä
  • pelaaminen pakkasella
  • täyttöprosessi
  • joustavuus/siirrettävyys

PAINEILMA VS. HIILIDIOKSIDI

Hiilidioksidi (CO2)

Hiilidioksidi on ollut perinteinen ponnekaasu erilaisissa kaasutoimisissa aseissa kuten paintball-merkkaimissa. Nykyään paineilma on syräyttänyt sen monesta syystä, jotka perustuvat enimmäkseen kahteen seikkaan.

Höyrystymis- eli käyttölämpötila on "ultrakylmä" -78C. Tämän seurauksena aseen osat tiivisteineen viilenevät aiheuttaen toimintahäiriöitä, lopulta jäätyminen estää aseen toiminnan kokonaan. Alhaisempi ulkolämpötila ja suurempi laukausmäärä korostavat ja nopeuttavat ongelmia.

Ulostulo- eli käyttöpaine vaihtelee ulkolämpötilan ja jopa aseen asennon mukaan noin 35...65+ bar välillä. Tästä seuraa lähtönopeuden vaihtelu tehottoman ja vaarallisen välillä, huono syvyystarkkuus ja ikävät pallorikot. Lisäksi kostealla kelillä piipusta laukauksen yhteydessä pöllähtävä hiilidioksidipilvi estää näkemisen ampumasuuntaan.

Paineilma

Käyttölämpötila on sama kuin ulkolämpötila, jolloin aseen osat tiivisteineen eivät kuormitu ja ase toimii luotettavasti. Alhaisempi ulkolämpötila ja suurempi laukausmäärä eivät käytännössä vaikuta aseen toimintaan.

Ulostulo- eli käyttöpaine on vakio, yleensä noin 57 bar. Tällöin aseen lähtönopeus pysyy lähes samana ilman säätöjä, vaihtelu on käytännössä merkityksetöntä, vain noin 3,4% per muuttunut +/-10C-astetta.

Omassa käytössämme on yli 10.000 euron huipputason pitkälle automatisoitu paineilmajärjestelmä.

>sulje ikkuna