Ässä Paintball ja Porin Paintball ry järjestävät kaikille avoimia metsäpelivuoroja sekä lajin kilpapuolen toimintaa. Kiinnostuneet tasosta tai lajisuuntauksesta riippumatta ovat tervetulleita toimintaan - edes omia varusteita ei tarvita alkuvaiheessa.
HUOM! Kokeilemaan, harrastamaan tai jopa kehittämään toimintaa? Seuran omat sivut ovat "ikuisesti" tulossa osoitteeseen porinpaintball.fi - päivitysapu tervetullutta! Seuratoiminta pähkinänkuoressa:
- Metsäpaintball -> avoimet höntsäpelit ensikertalaisten ehdoilla Porissa noin kolmen viikon välein huhtikuusta joulukuulle
- Kilpapaintball -> viikkotreenit ja SPBL:n kilpasarjat neljä kierrosta kaudessa, Porissa huhtikuusta lokakuulle
Lisätiedot. Soita ja kysy tuoreet tiedot Tuure Vehkamäki 050 578 7877. Avoimien höntsämetsäpelien kausikalenterin ja esimerkiksi seuran SM-hopeajoukkueen (Creditor) kierrosvideoita löydät Porin Paintball ry:n Facebook-sivulta. Tervetuloa rohkeasti mukaan!
----
Kilpapaintball. Paintballin kilpaversio on erittäin haastava ja vaikea joukkueurheilulaji. Se kysyy ennen kaikkea henkistä kanttia ja kykyä hallita mieltään ja kroppaansa tavallaan kaoottisessa kiiretilanteessa. Vähän kliseisesti voidaan sanoa, että tässä lajissa pärjätäkseen pitää olla parempi kuin vastustaja. Paintissa joukkueen pelaaminen yhteen ja kommunikointi on erittäin tärkeää, mutta loppujen lopuksi kyse on paljolti mies miestä vastaan pelaamisesta.
Ampuminen on luonnollisesti keskiössä. Hyvä pelaaja pystyy ampumaan etenkin ensimmäisen laukauksen salamannopeasti ja tarkasti, niin paikalta paikalle kuin liikkeestä liikkeeseen, jopa slaidiin lähtiessä tai liukuessa tai slaidista noustessa on mahdollista osua vastustajaan - tämä vaatii tietenkin tuhansia toistomääriä. Ja jotakin pelin luonteesta kertoo se, että heti ensimmäisillä sekunneilla eli breikissä on mahdollisuus pudottaa vastustajia, päästä ylivoimalle ja ratkaista peli tai joutua itse vaikeuksiin.
Syndipeli, liikkuminen ja täydestä vauhdista syndeille syöksyminen eli slaidaaminen ja ylösnousu vaatii hyvää kehonhallintaa, terävyyttä ja liikkuvuutta.
Hyvä pelaaja omaa nopeat reaktiot, laajan ääreisnäön, hyvän kehonhallinnan ja tietenkin ampuu tarkasti. Yksi tärkeä ja vähän unohdettukin ominaisuus on elossa pysymisen taito. Hyvä pelaaja suorittaa tasaisesti, ei tee virheitä eikä kuole helpolla.
Turnaukset kestävät joitakin tunteja ja vain kahden minuutin erätauoilla pienillä palautuksilla pelatut lukuisat peräkkäiset pisteet käyvät etenkin hyökkääjäpelaajalle todella rankoiksi, joten myös tässä lajissa pärjätäkseen pitää olla hyvässä fyysisestä kunnossa.
Toisaalta kaikissa lajeissa on eri sarjatasoja eri tasoisille pelaajille. Kilpapaintissa on neljä tasoa, 3-divarista SM-liigaan, joten mukaan "kilpavauhtiin" pääsee kyllä tässäkin lajissa pehmeästi.Joukkuelajina paintball painottaa pelinlukutaitoja, taktiikkaa ja kommunikointia mutta esimerkiksi yksittäisen pelaajan reaktionopeudesta, vaistoista ja ampumataidoista on paljon hyötyä joukkueelle. Lisäksi turnauspelaamisessa fyysiset ominaisuudet korostuvat varsinkin tunteja kestävän turnauksen edetessä kohti ratkaisevia finaalipelejä. Säännöt, varusteet ja pelikenttä ovat tarkoin määritelty. Kenttänä toimii Suomessa maailmanlaajuinen virallinen standardi, jossa nurmelle tarkasti asemoidut ilmatäytteiset suojat muodostavat turnauskohtaisesti vaihtuvan peliareenan.
Lisätietoja seuran Facebook-sivulla.
|