>Kuinka onnistua?
Kuinka suunnitella onnistunut omatoimipelipäivä? Moni asia voi mennä mönkään ja toisaalta porukan kehut on helppo napata kotiin. Seuraavassa perinteisiä hyviksi koettuja vinkkejä.

Vuokraamon valinta. Luota ammattilaiseen eli Ässään ja saatte rahallenne parhaan vastineen. Ongelmista ei kannata maksaa.

Varausaikataulu. Mitä aikaisempi varaus, sen varmemmin niin osallistujat kuin halutut varusteet ovat vapaana. Osallistujien ilmoittautumisille selvä takaraja ja samalla koko maksun tai osan kerääminen osallistujilta, jotta vältytään turhilta poisjäämisiltä.

Paljonko värikuulia? Nyrkkisääntönä vähintään 100 kuulaa per tunti; tosin puoliautomaattiaseilla 200:n kuulan lippaallinenkin saattaa joskus kulua yhdessä 10-15 minuutin erässä. Pienellä ja avoimella kentällä enemmän kuin suurella ja tiheällä. Mieluummin hieman reilusti kuin liian vähän joskin maltilla, koska luontaisista materiaaleista valmistettuja värikuulia ei voi palauttaa. Pienellä budjetilla ja vaihtelun vuoksi muutoinkin voidaan kuulalimiitiksi sopia vaikkapa 25-40-50 kpl per erä.

Hinta ja sisältö selväksi. Väärinkäsitysten välttämiseksi osallistujille tulee ajoissa ilmoittaa, mitä homma maksaa ja mitä se sisältää; näin kaikilla on sitten tarvittava varustus mukana.

Pelialue. Pelaamiseen tarvitaan maanomistajan lupa. Paintball ei kuormita ympäristöä, joten yleensä asiaan suhtaudutaan positiivisesti. Ideaali metsäkenttä olisi esimerkiksi jotenkin rajattu, kooltaan noin (max?) hehtaari per 10-15 pelaajaa, muodoltaan pidempi kuin leveä noin suhteessa 2/3, suojistoltaan (puut, kivet, kumpareet, kalliot jne.) runsas, pohjaltaan helppokulkuinen, maanmuodoiltaan vaihteleva, puustoltaan alaoksaton, näkyvyydeltään avoimen ja tiheän välissä jne.

Taukopaikka. Mahdollisimman lähellä pelialuetta tulisi olla esimerkiksi lämmin rakennus, jota voisi pitää taukopaikkana ja jossa kuulat olisi mahdollista pitää lämpimässä toimintakykyisinä varsinkin loppukaudesta ja talvella.

Peliaikataulu. Selkeä aika koska pitää olla paikalla, "valehtelu" puoli tuntia aiemmaksi auttaa. Alkutoimiin tunti; tutustutaan pelialueeseen, käydään läpi Vuokraajan OpasTM avulla säännöt ja varusteiden käyttö, kootaan varusteet ja lopuksi ennen pelaamista suoritetaan ampumaharjoitukset. Peliaikaa riittävästi.

Lopputoimet yhdessä. Pelien loppuun vähintään vartti ja sopimus, että kaikki lähtevät samaan aikaan; näin varusteiden laskeminen, toimituskuntoon saattaminen ja pakkaus ei jää yksin yhteyshenkilön harteille.

Yhteyshenkilön vastuu. Yhteyshenkilö eli vuokraaja kantaa vastuun tapahtumasta (etenkin varusteet) ja hänen tulee olla porukan pomo. Asiat tehdään yhdessä järkevästi kuin on alkutoimissa sovittu. Säännöistä pidetään kiinni ja laiminlyönteihin kannattaa puuttua jo ennakoivasti. Tutustu varaus- ja vuokrausehtoihin -> Varaus- ja vuokrausehdot

Alkoholi. Päihteet eivät kuulu turvalliseen paintball-viihteeseen. Muutama janokalja ehkä maistuisi mutta pienessäkin humalatilassa riskit vakaville loukkaantumisille kasvavat moninkertaisiksi eikä vakuutukset ole silloin ehkä voimassa.

Vaatetus ja ravinto. Kevyttä syötävää ja etenkin juotavaa. Vuokravarusteiden lisäksi kaikki tarvitsevat sopivan paljaat ihonkohdat peittävän ja suojaavan vaatetuksen, lakin, sormikkaat ja tukevat jalkineet kenttäpohjan ja olosuhteiden mukaan.

Muuta. Lopuksi mukaan voi ottaa sitten melkeinpä mitä vaan naamaväreistä langattomiin viestimiin, riippuu ihan siitä millä mielellä splattaamaan kukin on menossa...


© 1998- Ässä Paintball. All rights reserved. Everything by Mats Rebound.